Actueel

ZAT’24 gaat op avontuur

7 november 2023
KERK AAN DE LINGE

In de zomer van 2024 gaat er opnieuw een groep jongeren van Kerk aan de Linge naar Zuid-Afrika om de handen uit de mouwen te steken in de townships van Wellington. Erik de Gier, iniatiefnemer van dit project en oprichter van Stichting Baie Dankie Holland, vertelt enthousiast over de plannen. “Ik ben enorm trots dat we alweer voor de 3e keer met een groep jongeren naar Zuid-Afrika mogen gaan om samen met NorSA zoveel mogelijk mensen blij te maken.”

Wat is ZAT’24?
Maud Nab, één van de 23 jongeren van het Zuid-Afrika Team 2024, legt uit dat ZAT’24 een erg diverse groep is, maar dat dat de pret niet mag drukken. “Sommigen van ons zitten nog op de middelbare school, anderen studeren, en een enkeling werkt al fulltime. Deze verschillende schema’s weerhouden ons er echter niet van om samen aan de slag te gaan voor het inzamelen van geld, zodat we de gezinnen in Wellington kunnen helpen met het verbeteren van hun leefomstandigheden. Het is gewoon echt heel erg leuk en gezellig om samen met leeftijdsgenoten je in te zetten voor en voor te bereiden op zo’n mooie reis.”

ZAT’24 in actie: Wat doen ze dan precies?
Om zo’n geweldig avontuur mogelijk te maken is natuurlijk wel een aardig geldbedrag nodig. Naast de eigen deelnemersbijdrage moet de groep nog €60.000 ophalen om daar in te zetten. Dit bedrag proberen ze bij elkaar te sparen met het organiseren van verschillende acties. Zo begonnen ze het actiejaar in september sterk met de verkoop van heerlijke taarten, die overigens nog steeds in grote getallen besteld worden. Daarnaast zijn er in de tussentijd ook tuinen onderhouden, bootjes schoongemaakt, is er opgepast en is er veel ZAT-bier en ZAT-wijn geconsumeerd. De eerste grotere actie was afgelopen oktober: de enige echte ZAT-pubquiz. “Een gezellige avond met een mooie opbrengst!” aldus ZAT’24.

Veiling van beloften
Op vrijdag 24 november is het tijd voor de volgende grote actie georganiseerd door ZAT’24: de veiling van beloften. Hierbij maak je door middel van bieden kans op mooie producten of leuke uitjes aangeboden door anderen personen. “We hebben al enkele mooie beloften binnengekregen, zoals bijvoorbeeld een Wellington-diner, een trip naar Texel, een wandeltocht met hapjes en een muziekles. Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd! Iedereen is welkom in de Bethelkerk vanaf 18:30, zodat we om 19:00 van start kunnen. Zien we jullie daar?”

Klik op Overzicht beloften 6-11-2023 (Excel-bestand) voor het meest recente overzicht van de beloften.