Actueel

Martin Luther Kingdienst in de Bethelkerk

31 oktober 2023

De Martin Luther Kingdienst komt naar Leerdam! Deze speciale kerkdienst rondom het leven en de boodschap van de beroemdste Amerikaanse baptistendominee toert door Nederland en doet op zondagmiddag 10 december onze Bethelkerk aan. De deuren van de Bethelkerk openen om 16:30 uur haar deuren voor de dienst die om 17:00 uur start.

Een vijfkoppige band en een gospelkoor van 8 heren en 9 dames zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van Martin en met hem bekijken we samen delen van enkele speeches van Martin op de beamer. Ook staan we stil bij hoogtepunten en dieptepunten uit zijn leven.

Want ook al is het dan dit jaar 55 geleden dat hij is vermoord, nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen. De boodschap blijft helaas zeer actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen. Juist vanwege de actualiteit van de boodschap van Martin Luther King heeft het Bert van Voorden Fonds gemeend deze dienst mede mogelijk te maken. Door hun steun is het ook mogelijk achtergrondmateriaal aan onze GGG’s, ons jeugdwerk en scholieren te verstrekken.

Meer informatie over de achtergronden over dienst zijn te vinden op www.themarchofmartin.nl

Meer info over deze dienst via Jan Sevenhuijsen en Erwin Donga.