ZUID-AFRIKA TEAM 2024

 

Z.A.T.’24; ZUID-AFRIKA TEAM 2024

Het jaar 2024 wordt -na 7 jaar- weer het jaar van een jeugdreis naar Wellington, Zuid-Afrika. Maar liefst 24 jongeren gaan weer een jaar lang Kerk aan de Linge “lastig vallen” met allerlei activiteiten en sponsor acties. Immers het doel van de reis is 4-ledig:

– Concrete hulp (geld en handen) bieden aan NorSA Community Care in Wellington, Zuid-Afrika

– De jeugd van Kerk aan de Linge een diaconale en vormende ervaring op laten doen, waar ze op een andere manier nauwelijks kans opglp maken.

– De betrokkenheid en saamhorigheid van de gemeente vergroten.

– Creëren van een jeugdgroep.

Net als de twee voorgaande keren wordt de reis in nauwe samenwerking met de stichting Baie Dankie georganiseerd. Nieuw dit keer is dat het onder auspiciën staat van Word Servants, een organisatie op Christelijke grondslag die jaarlijks enkele tientallen van dit soort jeugdreizen organiseert.

De kerngroep bestaat uit Martine Arents, Erik de Gier, Inge Scherpenzeel, Jan Sevenhuysen, Cornelie Vreugdenhil en Wim & Renda Zwiers.

Informatie via de ZAT24-website: https://www.worldservants.nl/zuid-afrika/SA124 of per mail: zat24-kerkaandelinge@pgleerdam.nl en natuurlijk via Facebook en Instagram.

Na de doopdienst van 20 augustus konden we de eerste activiteiten van ZAT’24 al “proeven”, en vanaf startzondag 17 september gaan ze helemaal los.

Benieuwd naar de acties die ze organiseren? Kijk dan snel op de actie-pagina; met o.a. de taartenactie, oppassen, tuinonderhoud etc.

Myrne de Leeuw (leiding), Nienke Arents, Emma Verstegen, Irene van Galen, Rein Pruijs van der Hoeven, Lisa van der Marel, Feia Sevenhuysen, Frits Kruiswijk (leiding) Sipho de Gier, Daan de Leeuw, Lotte Scherpenzeel, Noor Griffioen, Lucas Dekkers, Jonathan van Wieren, Erik de Gier (leiding), Jolanda Kruiswijk (leiding), Maud Nab, Bob Nab, Thies Pruijs van der Hoeven, Lenthe Hol, Koen Scherpenzeel, Niek Sevenhuysen (leiding), Benthe Kogelenberg, Anne den Hartog, Zoë de Gier, Roeland Arents, Sara Vonk, Emma van Galen, Jacolyn van Wieren