Actueel

Kunstvesper 23 juni

5 juni 2024
Kerk aan de Linge

Zondagmiddag 23 juni, 17.00 uur Grote Kerk: Ds. Detlef Bohlken, kunstvesper met de cantorij

Op 24 juni viert de kerk het ‘feest van de geboorte van de Doper’. Op de grens tussen Oude en Nieuwe Testament tekent zich de figuur van Johannes af: een van de grootste persoonlijkheden uit de heilsgeschiedenis. Als profeet bereidde hij de komst van Jezus voor en doopte hij in het water van de Jordaan de Heiland zelf. Zijn leerlingen wees hij Jezus aan als het ware ‘Lam Gods’.
Om zijn getuigenis voor deze waarheid werd hij uiteindelijk door Herodes gevangengezet en deze liet hem onthoofden. Zo werd hij ook in zijn dood de voorloper van de Heer.

In de kunstvesper zullen we in woord, beeld en muziek stilstaan bij de persoon en de betekenis van Johannes de Doper. De cantorij zal naast het ondersteunen van de samenzang composities zingen uit de rijke Engelse koortraditie: een Magnificat en Nunc dimittis van Herbert Sumsion en als Anthem de ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré. Daarnaast klinkt de gregoriaanse hymne ‘A solis ortus cardine’ (in vertaling opgenomen in het liedboek als Lied 516).
Cantorij o.l.v. Janko Fraanje en het orgel wordt bespeeld door Martijn Borsje.