Actueel

KRINGEN: OVER HOOP

5 september 2022
CENTRUM-OOST | WEST

Als u/je het overgeslagen hebt, lees toch eens even die toelichting op het jaarthema van de HGJB. En besluit daarom om gewoon of toch weer mee te doen, of misschien wel helemaal voor ’t eerst eens mee te doen bij een bijbelkring, ergens op een morgen of op een avond.

‘Hoop’ is een van de kernwoorden die nu actueel zijn, stond hierboven. En er gaat geen dag voorbij of we horen het ‘c-woord’: crisis. Vandaar dat ons oog viel op een nieuw bijbelstudieboekje van ds. René van Loon (Rotterdam-Centrum) over Jeremia, getiteld “HOOP IN DE CRISIS”. Net als verleden jaar willen we hiermee voor dit nieuwe seizoen inhoudelijk een concreet aanbod doen qua thema en bijbelstudiemateriaal. Vragenderwijs noteerden we er verleden jaar bij dat we wie weet ook nog wat meer met dat thema zouden kunnen doen. Daar is het toen helaas door allerlei omstandigheden wat bij gebleven. Hopelijk gaat dat dit seizoen anders.

Wil je wat meer info over het boekje “Hoop in de crisis” (zoals omslag, hoofdstukindeling, woord vooraf, een bijbelstudie als voorbeeld), ga dan naar www.theologie.nl/boek/hoop-in-de-crisis/

  • Het bijbelleesuur wordt o.l.v. ds. Termaat op dinsdagmorgen (10.00-11.30 uur) gehouden, verder lezend in de Eerste Brief van Petrus (de apostel van de hoop!). Data: 11 oktober, 8 november en 13 december 2022; 10 januari, 14 februari en 14 maart 2023. Omdat meerdere deelnemers aan het bijbelleesuur ook op een andere kring zitten waar vorig seizoen het boekje “Volhouden” gebruikt werd en hopelijk dit seizoen het boekje “Hoop in de crisis” leidraad zal zijn, lezen we hier een ander bijbelboek.
  • De data van de jongvolwassenenkringl.v. ds. Markus zijn (dinsdagavond, start 20.00 uur): 27 september, 18 oktober, 15 november en 13 december 2022; 17 januari, 14 februari, 14 maart en 11 april 2023. Hier gaan we het boekje “Hoop in de crisis” gebruiken.
  • En zo zijn er ook nog allerlei andere (huis)kringen die weer opstarten, ’s morgens of ’s avonds. Neem voor meer info gerust contact met ons op.

Ds. Termaat en ds. Markus