Actueel

Introductie van de app voor de Protestantse Gemeente Leerdam

12 oktober 2022
CENTRUM-OOST | WEST | KERK AAN DE LINGE

In een eerder bericht kondigden we onze Scipio kerk-app aan. Nu meer informatie over de introductie die op 17 oktober start.
Gemeenteleden die hun e-mailadres hebben doorgegeven of waarvan dit al bekend was, krijgen via een email een uitnodiging om deel te nemen aan de app die is bedoeld voor mobiele telefoon of tablet. Met de app willen we de communicatie binnen onze gemeente vereenvoudigen en verbeteren.

Wat zijn de mogelijkheden van deze nieuwe app? Allereerst is er algemene informatie over onze gemeente, de nieuwsberichten en het overzicht met kerkdiensten. Ook is het mogelijk een namenlijst te zien van gemeenteleden. Standaard is daarin alleen de naam van gemeenteleden te zien. Als u de app installeert, kan er ook een profiel met uw eigen gegevens aangemaakt worden. Hierbij kan aangegeven worden welke informatie, zoals e-mailadres of telefoonnummer, voor anderen zichtbaar is. Daarnaast is het mogelijk om een foto in uw profiel te plaatsen zodat anderen kunnen zien welk gezicht bij welke naam hoort.
De tweede functie van de app is om in groepen of aan een individuele persoon een bericht te sturen, net als met WhatsApp. Voordeel van de Scipio app is dat je niet eerst iemand zijn 06-nummer moet weten vóór je hem of haar een bericht kan sturen.
De derde functie is het via de app kunnen bekijken van de kerkdiensten in onze 3 kerkgebouwen.
Als vierde mogelijkheid kunt u eenvoudig een bijdrage geven aan de collectes.
Verder is het mogelijk er de bijbel mee te lezen. Ongetwijfeld komen er nog meer mogelijkheden bij in de loop van de tijd. We hopen dat veel mensen de Scipio app gaan downloaden op hun mobiele telefoon of tablet. Als veel mensen dit doen, dan kan dit de onderlinge communicatie vereenvoudigen en verbeteren. Op de eerste zondagen na 17 oktober zal er na de kerkdienst ondersteuning zijn voor mensen die vragen hebben over de app of die hulp willen bij het installeren.

Heeft u nog niet uw/jou e-mailadres doorgegeven om daarmee een uitnodiging te ontvangen om deel te nemen aan de app? Dit blijft de komende tijd nog mogelijk via deze link.

Klik hier om de app te downloaden vanuit de Apple App Store (iOS).

Klik hier om de app te downloaden vanuit de Google Play Store (Android).