Actueel

Grote Kerk open voor bezichtiging

2 juni 2023
CENTRUM-OOST | WEST | KERK AAN DE LINGE

Vanaf 2 juni is de Grote Kerk in Leerdam weer open voor bezichtiging. Dit jaar is er een expositie van Suzanne van Duffelen. Suzanne van Duffelen (1950) is geboren en getogen in Leerdam en oud Leerdam is nog steeds een inspiratie voor haar schilderijen. Zodra het penseel het doek raakt, neemt haar dagelijkse bestaan even een time-out, licht, kleur en harmonie worden de hoofdrolspelers. Ze schildert graag Joodse taferelen, zoals een hoorn, de aren uit het boek Ruth of de Thora. Er hangen inmiddels ook werken van haar in Duitsland en Canada. De schilderijen die te zien zijn, zijn ook te koop. Dus kom vooral eens langs, want wie weet hangt binnenkort bij u ‘de oude markt van Leerdam’ aan de muur.
De Grote Kerk is rijk aan historie, zeker de moeite waard om met een bezoekje te vereren.

U kunt de Grote Kerk, alsmede de expositie bezoeken van 2 juni tot en met 9 september. De kerk is geopend op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Elke zaterdagmiddag in de maanden juni, juli en augustus én op zaterdag 9 september is er orgelspel te horen van 14.30 tot en met 15.30. De gastheren en -vrouwen staan klaar om u van meer informatie te zien, van harte welkom!

Bent u van nature gastvrij, heeft u een opgewekt karakter en werkt u graag in een historisch pand? Wilt u wat voor de (kerkelijke) gemeente doen? Wij verwelkomen u graag als gastvrouw/gastheer. Het gaat om circa vier middagen in het seizoen, wij bieden u een gezellige middag met veel ontmoetingen aan. Wilt u meer weten? Neem contact op met Renda Exaltus (renda2901@hotmail.com of 0345-614696).

Klik hier om de flyer te bekijken.