Informatieavond gemeentereis

Datum: 24 maart 2023
Tijdstip: 20:00
Locatie: De Kandelaar

Het is vreemd de plannen voor een gemeentereis naar Istanbul en West-Turkije aan te kondigen, terwijl op dit moment het nieuws in beslag wordt genomen door de aardbevingen in Turkije en Syrië. Toch is het voor een goede planning noodzakelijk deze informatieavond aan te kondigen. Het is mij de laatste tijd door gemeenteleden en andere belangstellenden gevraagd: wanneer organiseer je weer eens een reis? Met het verdwijnen van de beperkingen vanwege de coronacrisis begon het inderdaad te kriebelen.

Drie jaar geleden, vlak voor de eerste uitbraak van corona, bezochten wij Istanbul. Een bevriende gids, die ik al ken van een andere Turkije-reis, had ons uitgenodigd. Hij stelde het op prijs ons het oude Istanbul te laten zien. Met de uitstekend Nederlands sprekende Ismail Cilli, zo heet de gids, hebben we inmiddels een reisprogramma van 11 dagen gemaakt van maandag 25 september tot en met woensdag 4 oktober. Na een meerdaags bezoek aan Istanbul komen we tijdens deze reis in allerlei cultureel boeiende en ‘christelijke’ plaatsen (zoals het oude Efeze waar Paulus en Johannes verbleven en enkele van de christelijke gemeenten uit het boek Openbaringen). De reis eindigt in de bekende badplaats Antalya aan de Turkse zuidkust.

Op vrijdagavond 24 maart presenteren we deze reis in De Kandelaar, aanvang 20.00 uur. We hopen, evenals sinds de laatste reis naar Rome in 2019, opnieuw met gemeenteleden een boeiende en gezellige reis te beleven.

Willijanneke en Ben Heijting