Actueel

Vakantie Bijbeldag!

2 maart 2021

Op dinsdag 23 februari was het, nadat we een jaar moesten wachten, weer zo ver: er was een Vakantie Bijbeldag! Wel was het wat anders dan gewoon: in plaats van dat we in de Pauluskerk waren met alle kinderen, waren de kinderen deze keer thuis en de leiding in de Bethelkerk. We hadden namelijk een digitale VBD. Van te voren konden de kinderen worden opgegeven om een tasje te krijgen met alle materialen. 74 kinderen waren opgegeven en dit zijn er bijna net zoveel als andere jaren. We zagen bekende en ook nieuwe kinderen, en daar zijn we erg blij mee!

Via de website van kerkdienstgemist konden de kinderen dinsdag met ons meekijken. We begonnen om half 10 met ons programma. Het thema dit jaar is ‘Duik erin’ en daarbij staan verhalen uit de bijbel die over water gaan centraal. En doordat we in de bijbel duiken leren we meer over de Heere God. Het dagthema was ‘God redt’.

Nadat we hadden gezongen en gebeden keken we naar een filmpje van Bram en Brit. Bram was aan het vissen en hoopte een meerval te vangen. Brit vond dat maar een rare naam: een meerkwal. Ook vond het ze het wel erg vroeg in de ochtend! Maar toen er wat aan de hengel trok werd het spannend, zo spannend dat ze zelfs in het water van de Linge vielen! Gelukkig voer Peter Pannenkoek net langs en hij redde hen uit het water. Ook vond hij de hengel terug: er hing een blikje tonijn aan!

Daarna luisterden we naar het bijbelverhaal dat over Mozes ging. Hij werd als baby werd gered uit het water. De Heere God gebruikte de Egyptische prinses om hem te redden. Daarna konden de kinderen thuis aan de slag met hun tasje. Ze praatten na over het verhaal en maakten een werkje. Ze knutselden ook een mandje voor Mozes. De oudere kinderen hadden hiervoor een leeg boterbakje en met wol maakten ze de randen. De tieners konden proefjes doen met water.

Om kwart voor 11 sloten we met elkaar af, zongen we nog en dankten we voor de mooie ochtend. Thuis konden de kinderen verder met een kleurplaat van de kleurwedstrijd. We vroegen en kregen veel foto’s opgestuurd van kinderen die thuis mee deden! Het zag er bij jullie heel gezellig uit! En wat hebben jullie mooie dingen gemaakt! Hieronder zijn de foto’s te bekijken.